Laatste aanpassing 22-12-2009 Sitemap Links Disclaimer


Leeg
Leeg Leeg
Leeg
Leeg Leeg
Leeg
Leeg Leeg Stamboom van Willem van Dam
Leeg
Leeg Leeg
Leeg


Welkom op de genealogiesite van Willem van Dam. Op deze site vindt u onder meer de nakomelingen van Martinus Franke van Dam uit "Oude Nieuwland" (Ouddorp) en kwartierstaten van onder meer de familie Wielhouwer.
De voorouders van Willem van Dam zijn afkomstig uit Ouddorp, Ooltgensplaat, Wetzikon (Zwitserland), Sommelsdijk en Middelharnis.

Ga naar "Totaaloverzicht" om alle genealogisch gegevens te vinden. Naast een interactieve database treft u daar een grafisch totaaloverzicht en een alfabetische namenlijst aan.

Genealogie gaat over geschiedenis. Daarom is onder het kopje "Geschiedenis" ruimschoots aandacht besteed aan de geschiedenis van Nederland en die van de belangrijkste plaatsen uit de stamboom. De jaartallen die in de stamboom voorkomen zijn chronologisch te vinden bij "Chronologie". Tevens zijn voor die jaartallen de belangrijkste gebeurtenissen in Nederland opgenomen. Onder "Woonplaatsen", binnen het onderdeel Geschiedenis, vindt u onder meer de geschiedenis van Ouddorp, Ooltgensplaat en Goeree Overflakkee.

Ouddorp en Ooltgensplaat anno 1593
Ouddorp en Ooltgensplaat anno 1593Gegevens over de stamvaders en hun gezinnen zijn onder "Voorouders" te vinden. Het betreft allereerst Martinus Franke van Dam, evenals de stand van zaken ten aanzien van de speurtocht naar zijn voorouders. Gegevens over de stamvader van moederskant, Wellauer / Wielhouwer, zijn te vinden onder "Jan Ulrich Wielhouwer".
De verst gevonden voorouder uit de gehele stamboom is Jan van Driel. Ook over hem vindt u informatie.

Onder "Documenten" vindt u interessante historische documenten en voor -zover beschikbaar- oude foto's. De documenten fungeren uiteraard ook als bronmateriaal.

Indien u op Willem van Dam klikt, ziet u zijn complete kwartierstaat.

Een stamboom is nooit klaar. Mocht u dus interessante aanvullingen hebben (gegevens, documenten, foto's), dan zou het leuk zijn als u die zou mailen. Ook andere suggesties of informatie over mogelijke onjuistheden zijn altijd welkom. De stamboom wordt overigens niet dagelijks aangepast. Aanvullingen worden eerst verzameld en zijn dus pas na enige tijd zichtbaar op de website.
Voor vragen of opmerkingen kunt u ook gebruik maken van het forum of gastenboek op de pagina met links.

Indien u meer wilt weten of zelf onderzoek wilt gaan doen, kunt u ook naar de pagina met links gaan. U vindt daar sites om zelf verder te zoeken en websites met informatie over Van Dam (en De Vos) en over Wielhouwer (en Van der Waal).

Google

Hieronder ziet u al een voorproefje van een aantal interessante documenten. Onder "Documenten" vindt u er nog veel meer. U kunt op een document klikken om een vergroting te zien.

Huwelijksaankondiging Martinus Franke van Dam en Neeltje Jans Witte
Huwelijksaankondiging Martinus Franke van Dam en Neeltje Jans Witte

Huwelijk Martinus Franke van Dam en Neeltje Jans Witte 05-12-1728
Huwelijk Martinus Franke van Dam en Neeltje Jans Witte

Doopakte van Jacobus Wielhouwer
Doopakte van Jacobus WielhouwerBezoekers sinds 04-02-2005:      
© W. van Dam Valid HTML 4.01 Transitional Valide CSS!